Selecteer de taal

Over Figurentheater Vlinders & C°

Welkom bij Figurentheater VLINDERS & C°, een autonoom figurentheater opgericht in Beveren in 1983. Met meer dan 30 jaar internationale ervaring hebben we tientallen prijzen en erkenningen gewonnen in binnen- en buitenland. We hebben ook vier jaar televisie-ervaring op RTBF.

Lid van verschillende organisaties, waaronder , NVP (Nederlands Verbond voor Poppenspel) , UNIMA (Union Internationale de la Marionette) , UNIMA Belge section Francophone en de Cultuurraad Beveren-Waas.

Erkend en gesubsidieerd door de Vlaamse gemeenschap.

Onze voorzitter van de VZW en Artistiek Leider is Ronny Aelbrecht, en onze secretaris is Rudy Van Driessche. We hebben verschillende prijzen gewonnen, waaronder de 'Medaille van Verdienste VVP', de 'Golden Star' op het internationale festival van Slovenië in 1997 en de 'Gouden Moubarak' op het internationale festival van Iran in 1998 en 2000. Verder bijzondere juryprijzen gewonnen op het internationale festival van Praag in 1999, 2002 en 2003, evenals de prijs voor de beste speler op het internationale festival van Praag in 2001 en de Children Award op hetzelfde festival in 2003. We hebben de bijzondere juryprijs voor beste manipulatie en gebruik van figuren gewonnen op het Landjuweel 2007 en de Puppeteer of the Year Award in 2008 van de World Association of Puppeteers. In 2008 ontvingen we ook de Cultuurboom van de gemeente Beveren en wonnen we in 2009 2 Golden Magnolia's op het 1ste internationale poppenfestival in Shanghai. Op het 42ste PIF festival in Zagreb wonnen we de Grand Prix van de kinderjury.Speciale Jury Award for life time achievement op het 15de World Festival of Pop art Praag, Tsjechië.In  2013 Golden Slon van Small Poppentheater Slon, Sofia, Bulgarije. 2014 Beste Scenografie Puppet Carnaval Harmony festival Bangkok, Thailand.2015 Beste Originele Creatie Rainforest Harmony Festival Kuching, Borneo.2017 Beste kindervoorstelling international Expo World Carnival Astana, Kazakhstan.2018 Beste kindervoorstelling international Petrushka World Carnival Jekaterinburg, Rusland. 2019 Speciale juryprijs en festival onderscheiding  5th international children theater festival Karbala , Irak.2019 Speciale jury20th  international Lut.Fest. Sarajevo (Bosnia-Herzegovina)

Bij Figurentheater VLINDERS & C° spelen we poppen- en figurentheater voor het (h)eerlijkste publiek ter wereld: peuters, kleuters en lagere schoolkinderen, adolescenten en volwassenen. We vinden het belangrijk om prachtige voorstellingen te spelen en de kracht van de verbeelding als uitgangspunt te nemen. Al onze voorstellingen zijn zo divers mogelijk, want vlinders vliegen immers niet rechtlijnig.

Figurentheater Vlinders & Co
wordt gesubsidieerd door:

de Vlaamse gemeenschap,
en gemeente Beveren

 

1983 - 2023

40 JAAR Vlinders & C°

Meer info