Selecteer de taal

Nieuwe productie: Aadje Piraatje ( naar de prentenboeken van Marjet Huiberts en Sieb Posthuma )

...

Als we terugblikken op 40 jaar figurentheater Vlinders & C° merken we de veelzijdigheid in  creativiteit en  producties op.  Op dit ogenblik zitten we aan 53 producties, en in het feestjaar komen er 2 bij . Ook veelzijdigheid wat de aanzet tot een nieuwe productie is: Hetzij een uitspraak van een kind ( waaruit Oetsie Poetsie groeide ), groepsdenken, een idee omgezet tot een script , improvisatie , sprookjes, muzikaal sprookje, middeleeuwse verhalen ...maar verscheidene malen baseerden we ons op een kinderboek :

1985 Pief Poef Paf mijn broek zakt af

1991 Rupsje Nooit genoeg

1991 Egeltje kom ik neem je mee

1994 Valentino

1994 Een bos vol spoken

1997 Herman het kind en de dingen

1998 De gele tas

2000 Pieter Pook en Molleke ( stripverhaal)

2006 Enzo de rode wolf

2009 Winterhaas

2019 De visser en de gouden vis

2023 Aadje Piraatje

Waarom boeken ? Boeken zijn immers geen theaterstukken...dat klopt maar een goed boek is een stevig fundament ..en alle stevige constructies hebben heel veel nood aan een stevig fundament. 

Vandaar de keuze om ons feestjaar te starten met Aadje Piraatje . Een gelauwerd boek zowel voor het schrijven als voor de illustraties. 

Het prentenboek wordt het fundament voor een  voorstelling vol poppenspel, acteerwerk, muziek , liedjes kortom met de Vlinders & C° kwaliteit hoog in het vaandel.